Ageas keert dit najaar toch dividend uit

Bart De Smet, de CEO van Ageas. ©Wouter Van Vooren

Tegen de aanbevelingen van de toezichthouders in laat de verzekeraar weten dat hij zijn aandeelhouders dit jaar toch nog een dividend wil uitbetalen.

Begin dit jaar had Ageas aangekondigd dat het een brutodividend van 2,65 euro per aandeel zou uitkeren. Maar corona stuurde die planning in de war.

De Europese verzekeringswaakhond EIOPA en de Nationale Bank van België drongen er bij banken en verzekeraars op aan dat die hun cash op zak hielden zolang de crisis duurde.

Ageas gaf toen gehoor aan die oproep. De verzekeraar stelde zijn dividend grotendeels uit. Deze lente was er alleen een voorschot van bruto 0,27 euro per aandeel.

Nu laat de verzekeraar in een persbericht weten dat het ook de resterende 2,38 euro per aandeel als tussentijds dividend wil uitkeren. Op 22 oktober organiseert de groep een algemene aandeelhoudersvergadering waar dat voorstel moet worden goedgekeurd.

Een opmerkelijke mededeling, want vorige week had de Nationale Bank van België banken en verzekeraars nogmaals aanbevolen om zeker tot januari 2021 te wachten met het uitkeren van een dividend. Ageas zegt dat het de Nationale Bank op de hoogte heeft gebracht van zijn beslissing.

De groep broedt ook op een nieuw inkoopprogramma van eigen aandelen. Maar rekening houdend met de nieuwe richtlijnen van de Nationale Bank zal de lancering van dat programma worden uitgesteld.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud