Belfius stapt in Eggsplore

©Photo News

De bank Belfius wordt een van de zes stichtende leden van Eggsplore, het platform van Wim De Waele (ex-iMinds) en Jürgen Ingels (ex-Clear2Pay) dat de innovatie in financiële technologie (fintech) wil versnellen. Eggsplore gaat in principe volgende maand van start.

De grote banken in ons land staan te dringen om niet alleen zelf digitale diensten te ontwikkelen, maar ook een plaats te bemachtigen op de almaar vollere trein van de start-ups in fintechland. Via Eggsplore wil Belfius de evolutie in dat ‘land’ van nabij opvolgen.

Belfius kondigde eerder aan in drie jaar tijd 100 miljoen euro te investeren in digitale ontwikkelingen. Een kwart daarvan (25 miljoen dus) gaat naar vier strategische partnerschappen die de bank dezer dagen afsluit.

Buiten Eggsplore gaat het om een deal met het Gentse bigdatabedrijf NG Data, om klantengegevens te centraliseren en beter te benutten. Ingels is ook betrokken bij die onderneming. Voorts gaat Belfius in zee met Inventive Designers uit Antwerpen om de communicatie tussen de verschillende kanalen van de bank beter te kunnen beheren.

Ten slotte is er een contract met de telecomoperator Proximus om de 730 bankkantoren van Belfius uit te rusten met glasvezeltechnologie. ‘De grootste 400 kantoren worden in 2016 uitgerust, de andere in 2017’, zegt topmanager Geert Van Mol, die onlangs werd benoemd tot chief digital officer van Belfius.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Partner content