Advertentie
Advertentie

Belreca verkoopt helft van portefeuille

Een BMW op weg naar een koper. Belreca verkocht zijn volledige belang in de Duitse autobouwer. ©Bloomberg

De miniholding Belreca heeft ongeveer de helft van haar portefeuille op de beurs verkocht.

De Antwerpse portefeuillemaatschappij lijkt daarmee niet te wachten op een buitengewone algemene vergadering die moet beslissen over het voorstel van de familiale aandeelhouder Arnaud van de Put om de beursgenoteerde vennootschap te ontbinden. Belreca verkocht deze week al voor bijna 30 miljoen euro aandelen, blijkt uit een mededeling op zijn website.

De belangen in BMW, Boskalis, Danone, Heineken, Intel, Roche, Shell en Solvay gingen de deur uit. De verkopen vertegenwoordigen volgens onze berekeningen 29,3 miljoen euro, of bijna de helft van de hele portefeuille. Die is volgens de koersen van woensdag 58,6 miljoen euro waard. Dat is omgerekend 185,80 euro per aandeel. De beurswaarde van Belreca bedraagt 45,1 miljoen euro. Ondanks een koersklim met 28 procent dit jaar blijft de holding dus onder haar intrinsieke waarde noteren. Belreca houdt nog belangen aan in Ackermans & van Haaren, Tubize, Bekaert, Aliaxis, Vranken Pommery, Lotus Bakeries, Melexis en Mckesson.

Privaatbank

Arnaud van de Put, de zaakvoerder van de gelijknamige Antwerpse privaatbank, is de broer van Belreca-CEO en -voorzitter Eric van de Put. Hij bezit meer dan 10 procent van Compagnie Commerciale Belge, het familiale vehikel dat 64,62 procent van Belreca controleert. Van de Put wil de holding vereffenen en de opbrengst aan de aandeelhouders uitkeren.

Bij Belreca was niemand voor commentaar bereikbaar.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud