Advertentie

Brusselse fintech werpt coronavangnet uit voor Britse bankklanten

Jean-Charles Velge en Quentin Colmant, de oprichters van het Brusselse insurtechbedrijf Qover.

Het Brusselse fintechbedrijf Qover sluit een partnerschap met de smartphonebank Monese om Britse klanten te verzekeren als die hun rekeningen niet kunnen betalen na een ontslag, door ziekte of na een ongeval.

Het vijf jaar oude Qover haalt nog maar eens een grote deal met een beloftevolle bankenbestormer binnen. Eind vorig jaar koos de snel groeiende Britse smartphonebank Revolut ook al voor Qovers verzekeringstechnologie om klanten nieuwe polissen aan te bieden.

In vergelijking met concurrenten als N26 of Revolut, dat wereldwijd bijna 15 miljoen gebruikers telt, is Monese een wat bescheidener speler in de wereld van de 'neobanks'. Al is Monese, dat zich als mobiele lopende rekening vooral toespitst op expats en internationale klanten die moeilijker een account kunnen afsluiten bij traditionele spelers, allesbehalve een lilliputter.

Eind vorig jaar koos de snel groeiende Britse smartphonebank Revolut ook al voor Qovers verzekeringstechnologie om klanten nieuwe polissen te kunnen aanbieden.

Via Monese, dat eerder deze maand nog de Zuid-Afrikaanse zakenbank Investec als investeerder aan boord hees, krijgt Qover toegang tot meer dan 2 miljoen klanten.

Klusjeseconomie

De Brusselaars ontwikkelen twee verzekeringsformules. De ene polis biedt klanten ondersteuning als ze hun maandelijkse rekeningen niet kunnen betalen als ze - bijvoorbeeld door corona - ziek worden, ontslagen zijn of niet kunnen werken na een ongeval.

De andere formule verzekert klanten tegen diefstal en ongevallen als ze aankopen doen met hun betaalkaart. Qover treedt zelf niet op als verzekeraar, maar ontwikkelt de technologie waarmee het polissen op maat kan ontwikkelen.

Qover, dat zich via deals met leveringsdiensten als Deliveroo op de kaart zette als 'verzekeraar van de klusjeseconomie', sloot in juni een akkoord met de Franse bankreus BNP Paribas om nieuwe diensten te ontwikkelen voor diens verzekeringsdochter Cardif.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud