Dexia Woonkredieten verandert naam in Crefius

Dexia Woonkredieten, een volledige dochter van Dexia Bank, verandert op 1 oktober zijn naam in Crefius. Door voor een andere merknaam te kiezen wil Crefius makkelijker kunnen focussen op het beheer van woonkredieten.

Dat blijkt uit een persbericht van Dexia. Crefius, dat exploitatiezetels heeft in Roeselare en Wépion, is gespecialiseerd in het toekennen en beheren van woonkredieten. Het bedrijf doet dat niet alleen voor rekening van het moederbedrijf Dexia, maar ook van derden. Crefius maakt hiervoor gebruik van gespecialiseerde software, ontwikkeld door Sopra.

Crefius wil zich nu positioneren op de markt van business process outsourcing (BPO) voor woonkredieten en daarbij op maat gemaakte oplossingen aanbieden. De doelgroep zijn 'kleine en middelgrote kredietverstrekkers zoals financiële instellingen, verzekeringsmaatschappijen en huisvestingsmaatschappijen, waarvoor de investering in mankracht en IT te belangrijk is in verhouding tot het kredietvolume', aldus het persbericht. Het is de bedoeling dat Crefius alle operationele taken van het beheer overneemt tegen een forfaitaire prijs per kredietdossier.

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud