opmerkelijk

Eerste Belgische veiling cryptomunten brengt 332.987 euro op

©ANP XTRA

De eerste publieke veiling van in beslag genomen cryptomunten heeft 332.987 euro opgebracht. Dat meldt minister van Justitie Koen Geens (CD&V).

Op 12 maart 2015 heeft de federale gerechtelijke politie Limburg 104,9909228 bitcoins in beslag genomen bij twee Belgen die drugs verkochten via het DarkNet. Bepaalde transacties verliepen met virtuele munten. Tijdens de huiszoeking vond de politie bitcoinportefeuilles op de computer van de hoofdverdachte. Op dat moment bestond er echter nog geen regeling voor de verkoop van virtuele valuta.

Die regeling is intussen wel uitgewerkt door Geens. Daardoor kunnen in beslag genomen virtuele munten in de loop van een gerechtelijke procedure verkocht worden.

Nu is de eerste publieke veiling van in beslag genomen munten een feit. Het Noord-Ierse gespecialiseerde veilinghuis Wilsons Auction kreeg van de Belgische overheid de opdracht de virtuele munten te beheren en verkopen.

Het bedrijf organiseerde op 28 februari en 1 maart een veiling en die leverde de Belgische schatkist 285.719 Britse pond of 332.987 euro op. De vraag was groot: alle 69 loten gingen vlot de deur uit. Het veilinghuis kreeg 6.400 keer een bod uit meer dan 100 landen wereldwijd.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Partner content