Advertentie

Miljardenfusie in verzekeringssector afgeblazen

Manchester United-spelers Juan Mata en Bruno Fernandes. Aon was lange tijd sponsor van de Britse voetbalclub, maar is intussen vervangen. ©Photo News

De fusie van 30 miljard dollar van de Britse verzekeringsmakelaar Aon met zijn Brits-Amerikaanse sectorgenoot Willis Towers Watson gaat niet door.

Het samengaan van de twee makelaars, die beide ook actief zijn in België, werd ruim een jaar geleden aangekondigd. Samen dienden Aon en Willis Towers Watson de grootste verzekeringsmakelaar ter wereld te worden en het Amerikaanse Marsh & McLennan van de troon te stoten.

De fusie had al groen licht gekregen van de Europese Unie, zij het onder voorwaarden, zoals de verkoop van een groot deel van de Europese tak van Willis Towers Watson aan Arthur J. Gallagher & Co, een andere reus in de sector en net als Marsh & McLennan een Amerikaanse onderneming.

Impasse

De grootste hinderpaal waren de Amerikaanse toezichthouders en met name het Amerikaanse ministerie van Justitie.

De grootste hinderpaal waren echter de Amerikaanse toezichthouders en met name het Amerikaanse ministerie van Justitie. Dat vond dat de fusie de concurrentie zou beperken en de prijzen de hoogte in jagen. Het ministerie startte vorige maand een rechtszaak tegen de operatie. Ondanks een eerste overwinning vorige week voor de bedrijven, was dat een echte hinderpaal. CEO Greg Case van Aon zei maandag dat het dossier daardoor in 'een impasse' beland was.

De fusie zou door de rechtszaak mogelijk pas in 2022 worden goedgekeurd en met veel handicaps. Daarop wilden Aon en Willis Towers Watson niet wachten. Ze besloten dan maar de stekker uit de deal te trekken. Dat gebeurt niet zonder kleerscheuren. Aon dient zijn partner een schadevergoeding van 1 miljard dollar te betalen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud