‘Overnamegolf in makelaarswereldje op til'

Pedro Matthynssens, CEO Vanbreda Risk & Benefits ©rv

Vanbreda Risk & Benefits, de grootste onafhankelijke verzekeringsmakelaar van ons land, gaat zich met de overname van het Leuvense Infact-JMT ook toespitsen op pensioenfondsen.

Bedrijven gaan voor hun pensioenplannen vaak in zee met verzekeraars. Maar ze kunnen ook zelf een pensioenfonds oprichten. Voor de administratieve rompslomp die daarbij komt kijken, gaan ze wel te rade bij gespecialiseerde bedrijven. Dat is de reden waarom Vanbreda Infact-JMT overneemt.

‘We hadden al een leidende positie in begeleidende services voor groepsverzekeringen. Dankzij deze deal kunnen we ons aanbod verder verbreden,’ zegt Marc Van Kerckhoven, het hoofd van de afdeling Employee Benefits bij Vanbreda. Hoeveel de Antwerpse makelaar precies op tafel legt, is niet bekend. Infact-JMT was vorig jaar goed voor 2 miljoen euro omzet en telt zeven werknemers.

+6%
‘De voorbije vijf jaar krikten we onze omzet telkens met 6 procent op’, zegt Pedro Matthynssens, de CEO van Vanbreda Risk & Benefits.

De deal past in de groeistrategie die Vanbreda Risk & Benefits al een tijdje hanteert. ‘De voorbije vijf jaar krikten we onze omzet telkens met 6 procent op. Deels op eigen kracht, deels met gerichte overnames’, zegt CEO Pedro Matthynssens. ‘We mikken zowel op de meer algemene makelaarsbedrijven als op specialisten. Met de eerste kunnen we in bepaalde regio’s lacunes in ons netwerk opvullen, met de tweede versterken we ons in bepaalde niches.’ Kansen zijn er volgens Matthynssens genoeg. ‘De consolidatie in de markt is volop aan de gang. Er zijn nog duizenden makelaarsbedrijven in België, maar we blijven wel selectief.’

Terwijl het elders in de bank- en verzekeringssector van de fusie- en overnamegeruchten gonst, verloopt de consolidatie in het makelaarswereldje veeleer traag. Maar daar kan verandering in komen. De buitenlandse investeringsmaatschappijen kloppen aan de deur. ‘In Nederland beginnen private-equitybedrijven steeds meer de hand te leggen op lokale makelaarsbedrijven. Het is een kwestie van tijd voor we dat ook in België zien gebeuren’, zegt Matthynssens.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect