Advertentie

Overnames stuwen Unifiedpost vooruit

CEO Hans Leybaert bij de beursgang van Unifiedpost in september vorig jaar. ©Kristof Vadino

Unifiedpost is meer dan dubbel zo groot als vorig jaar, met dank aan de drukke overnameactiviteit eerder dit jaar. Het fintechbedrijf bevestigt de outlook voor het volledige jaar.

Unifiedpost trok ruim een jaar geleden naar de beurs van Brussel. Met het geld dat hij daarmee ophaalde, ging de Belgische specialist in factuurbeheer meteen aan het shoppen. In een jaar deed hij liefst zes overnames.

Dat weerspiegelt zich logischerwijs in de omzet. In een tradingupdate over het derde kwartaal laat Unifiedpost een groei van 137,9 procent optekenen tot 119,5 miljoen euro. Daarvan komt 76,1 miljoen euro uit de kernactiviteit van de groep: digitale verwerkingsdiensten. Die poot zou ook zonder overnames met 13,1 procent gegroeid zijn, laat Unifiedpost weten.

Organische groei

De organische groei krijgt na dit 'bouwjaar' de volle focus, zegt CEO Hans Leybaert in het begeleidende commentaar. Die moet komen van de uitrol van het platform voor cashflowbeheer Banqup en de 'uitgebreide betalings- en waarde toevoegende diensten binnen ons one-stopplatform', klinkt het.

'Overheden zijn in versneld tempo overgeschakeld op verplichte e-facturering, en wij geloven dat Unifiedpost goed gepositioneerd is om marktaandeel te verwerven in die groeiende markt', zegt Leybaert.

Unifiedpost herhaalt zijn groeiprognoses voor het volledige jaar. Het bedrijf gaat uit van een organische groei van de digitale verwerkingsdiensten met minstens 15 procent.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud