Saxo lanceert bod op onlinebroker Binckbank

De stand van BinckBank op het VFB-beleggingscongres in Antwerpen in oktober. ©Lieven Van Assche

De Deense zakenbank Saxo wil de onlinebroker Binckbank overnemen voor 424 miljoen euro.

Saxo, bij ons ook bekend als een voormalige wielersponsor, lanceert een bod op het Nederlandse Binckbank. Beide bedrijven kondigen dat aan in een gezamenlijk persbericht.

De top van Binckbank steunt het bod. De komende maanden moeten de aandeelhouders worden overtuigd.

Cashreserves

De Denen bieden 6,35 euro cash voor ieder Binckbank-aandeel, wat de totale prijs op 424 miljoen euro brengt. Volgens Saxo is dat een meerwaarde van 35 procent op de slotkoers van 14 december.

Saxo betaalt de overname via cashreserves en extra kapitaal van haar aandeelhouders. Het verwacht dat het aanbod wordt afgesloten tegen eind september 2019.

Schaalvoordelen

Vincent Germyns, CEO van Binckbank, zegt dat Binckbank dankzij Saxo schaalvoordelen kan boeken. 'Uiteraard heeft dit gevolgen voor het personeel,' zegt hij. 'Voor zover mogelijk' wordt dat opgevangen door wie met pensioen gaat niet te vervangen.

De twee partijen denken dat ze samen sterker staan om de uitdagingen in hun sector aan te kunnen. Dat gaat over toenemende regulering, lage rente, zware technologie-investeringen en veranderend gedrag van klanten.

BinckBank werd in 2000 opgericht. Het bedrijf opereert in Nederland onder de namen Binck en Alex. BinckBank is ook actief in ons land, Frankrijk, Italië en Spanje. De grootste aandeelhouders van de onlinemakelaar zijn Boron Investments, Delta Lloyd Deelnemingen Fonds en Navitas - telkens met een belang van minstens 5 procent.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud