Advertentie

Snoop Dogg doet gouden zaak met Zweedse fintech

Rapper Snoop Dogg heeft nog steeds 'his money on his mind'. Zijn investering in het Zweedse fintechbedrijf Klarna bleek een schot in de roos. ©Klarna

Dankzij een nieuwe kapitaalronde is het Zweedse betaalbedrijf Klarna uitgegroeid tot Europa's waardevolste fintechspeler, geschat op bijna 5 miljard euro. Verrassend genoeg is dat ook uitstekend nieuws voor de rapper Snoop Dogg.

Met zijn investeringsfonds Casa Verde Capital nam de Amerikaans hiphopster begin dit jaar een minderheidsbelang in Klarna, een Zweeds fintechbedrijf dat zich vooral toelegt op het verwerken van betalingen van webwinkels. De deal was vooral bedoeld als promostunt - hij ging gepaard met een uitgebreide reclamecampagne en er werden geen financiële details gegeven. 

Maar intussen is wel duidelijk dat Snoop Dogg een gouden zaak heeft gedaan. Toen de rapper - echte naam Calvin Broadus - in januari in Klarna stapte, werd het bedrijf gewaardeerd op 2,3 miljard dollar, omgerekend net iets meer dan 2 miljard euro.

5 miljard
Torenhoge waardering
Met een waardering van net geen 5 miljard euro is Klarna de waardevolste fintechspeler van Europa.

Die waardering is in enkele maanden gevoelig gestegen, blijkt na afloop van een nieuwe kapitaalronde. Om verdere groei in de Verenigde Staten te financieren haalden de Zweden liefst 460 miljoen dollar op bij bestaande en nieuwe investeerders. Het bedrijf wordt nu gewaardeerd op omgerekend bijna 5 miljard euro, wat van Klarna meteen ook de waardevolste fintechspeler van Europa maakt. 

België

Klarna werd in 2005 opgericht en is intussen actief in 14 markten, waaronder ook de Belgische. De groep verwerkt dagelijks 1 miljoen transacties voor 130.000 webwinkels. Het bedrijf was vorig jaar goed voor een omzet van omgerekend ruim 26 miljard euro, ruim een derde meer dan een jaar eerder. Daarop boekte het een nettowinst van net geen 10 miljoen euro.  

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud