Storm en regelgeving knagen aan winst Allianz Benelux

België werd op zondag 10 maart zwaar getroffen door een late winterstorm. ©Photo News

De stevige storm die begin maart over België raasde, woog ook op de resultaten van de verzekeraar Allianz.

Die late winterstorm, enkele grote branden en strengere regelgeving, die leidde tot meer reserves voor bepaalde claims, duwden de winst van Allianz' schadetak in de Benelux fors lager. In het eerste kwartaal van vorig jaar boekte de tak een operationele winst van 23 miljoen euro, nu ligt die zo'n 70 procent lager op 7 miljoen.

Allianz Benelux verkocht wel beduidend meer beleggingsverzekeringen in de eerste drie maanden van het jaar. De operationele winst voor de tak Leven en Vermogensbeheer ging een derde hoger naar 34 miljoen euro. Tegelijk gingen de premie-inkomsten met 20 procent omhoog naar 1,3 miljard euro. 

Maar dat bleek onvoldoende om de tegenvallende prestatie van de schadeverzekeringspoot te compenseren. Allianz, het nummer zeven op de Belgische verzekeringsmarkt, zag zijn volledige nettowinst in het eerste kwartaal uiteindelijk met 12 procent terugvallen tot 32 miljoen euro. 

Allianz Benelux heeft de ambitie tegen 2020 uit te groeien tot het nummer vijf op de Belgische verzekeringsmarkt, en sloot daar recent distributiedeals voor met VDK Bank en Crelan. Maar de groep wil zich niet blindelings in een prijzenoorlog storten om marktaandeel te winnen, geeft regiodirecteur Anthony Bradshaw aan in een persbericht. 'Er zijn segmenten in Niet-Leven waar pricing en risico niet met elkaar in verhouding zijn. Daar gaan wij niet in mee', klinkt het gedecideerd.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect