opmerkelijk

Twitter-topman Jack Dorsey gaat in Afrika wonen

Jack Dorsey, de medestichter en CEO van Twitter. ©Rolf Vennenbernd/dpa

Jack Dorsey, de medestichter en CEO van Twitter, gaat volgend jaar drie tot zes maanden in Afrika wonen. 'Daar is de toekomst', aldus de techondernemer.

Dorsey maakte zijn voornemen bekend toen hij Afrika woensdag verliet. 

'Afrika zal bepalend zijn voor de toekomst (zeker die voor de bitcoin)', aldus Dorsey, die ook stichter en CEO is van Square, een bedrijf gespecialiseerd in mobiele betalingen. De ondernemer weet nog niet precies waar, maar hij wil midden volgend jaar drie tot zes maanden doorbrengen op het continent. 

De Twitter-topman was deze week in Ethiopië, een deel van een tocht van een maand waarbij hij ook ondernemers ontmoette in Ghana, Nigeria en Zuid-Afrika, een reis die hij in oktober wereldkundig maakte.

Dorsey woonde in Nigeria een bijeenkomst bij over de bitcoin. Er is in Afrika belangstelling voor alternatief betalingsverkeer omdat het bankennetwerk er veel minder uitgebreid is en mobiele betalingen erg belangrijk zijn. Ghana liet onlangs weten dat de centrale bank overweegt een digitale munt te lanceren, naar het model van Chinese plannen. De meeste overheden in Afrika zijn, zoals wereldwijd het geval is, terughoudend om de bitcoin te gebruiken als digitaal betalingsmiddel. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect