Advertentie

Unifiedpost: 'Meer nieuwe klanten dan ooit'

Hans Leybaert, CEO Unifiedpost ©Wouter Van Vooren

Het fintechbedrijf Unifiedpost heeft sinds de beursgang een jaar geleden zes overnames achter de rug. De omzet groeide in het eerst halfjaar met 141 procent, het verlies verkleinde substantieel.

De omzet steeg in het eerste halfjaar met 141 procent naar 80,7 miljoen euro. De inkomsten uit digitale verwerkingsdiensten, de kernactiviteit van Unifiedpost , stegen met de helft naar 50,4 miljoen euro. Het bedrijfsverlies verkleinde met 35 procent tot 11 miljoen euro.

Unifiedpost trok een jaar geleden naar de Brusselse beurs. Het aandeel noteert vandaag onder de introductieprijs van 20 euro, maar met de centen ging het fintechbedrijf op overnamejacht.

Onze focus ligt nu op het verhogen van de organische groei.
Hans Leybaert
CEO Unifiedpost

Sinds de beursgang deed het bedrijf zes overnames. Daarvoor legde het in totaal 146 miljoen euro op tafel, waarvan een deel in cash en een deel via de uitgifte van nieuwe aandelen. ‘Waardoor we nieuwe regio’s, competenties en grote en kleine klanten hebben toegevoegd. Daardoor kunnen we ons aanbod verbeteren en ons netwerk snel opschalen', zegt Hans Leybaert, de CEO van Unifiedpost.

‘Onze focus ligt nu op het verhogen van de organische groei. Dat zal gebeuren door de verdere integratie van de recentste acquisities. We verwelkomen meer nieuwe klanten dan ooit tevoren, terwijl het volume van de diensten die we individuele klanten aanbieden sneller groeit dan ooit.'

Groeiprognose

Unifiedpost herhaalt zijn groeiprognoses voor de komende jaren. De inkomsten uit digitale verwerkingsdiensten zullen dit jaar met minstens 15 procent stijgen. Voor 2022 mikt het op 25 procent groei, voor 2023 op 30 procent.

Het management herbevestigt ook het vooruitzicht van een brutomarge op de inkomsten uit digitale verwerkingsdiensten van plus 60 procent tegen 2023 en een adjusted ebitda-marge van naar verwachting meer dan 25 procent tegen 2023.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud