Vakbond plant maandag en dinsdag actie bij AXA en Belfius

De vakbonden hebben het sociaal overleg in de verzekeringssector opgeschort omdat de werkgevers niet willen ingaan op hun eisen voor meer koopkracht. ©Photo News

De drie grote vakbonden gaan morgen en dinsdag actievoeren bij AXA Belgium en Belfius Insurance in Brussel. Ze eisen een recurrente loonsverhoging voor het personeel in plaats van een eenmalige premie.

Het gemeenschappelijk vakbondsfront plant morgen een actie aan de vestiging van Belfius Insurance aan het Rogierplein in Brussel. Dinsdag staat er een zelfde actie gepland bij AXA Belgium aan het Troonplein.

In juli schortten de bonden het sociaal overleg in de sector op. Tijdens de sectoronderhandelingen eisten ze een recurrente loonsverhoging met 1,1 procent. Maar de sectorvereniging Assuralia, die na die namens de CEO's van de Belgische verzekeraars optreedt, wilde daar niet op ingaan.

Na 2020 is niets gepland terwijl wij willen dat de koopkracht recurrent stijgt.
Pia Desmet
Federaal secretaris BBTK

Het eerder dit jaar bereikte interprofessioneel akkoord voorziet in een maximale loonstijging van 1,1 procent boven op de index voor dit en volgend jaar. 'Maar nadien is niets gepland, terwijl wij willen dat de koopkracht recurrent stijgt,' zegt Pia Desmet, Federaal Secretaris bij de socialistische bediendenbond BBTK.

'In tal van sectoren zijn recurrente loonsverhogingen opgenomen in de sectorakkoorden, maar in de financiële sector houdt men het been stijf. En dat terwijl de sector heropleeft dankzij de vele inspanningen die het personeel heeft geleverd.', aldus Desmet. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud