Vijfde Frère-fonds in de steigers

De fabrikant van frituursnacks Vanreusel is een van de bekendste particiapties van Ergon Capital. ©Wim Kempenaers

De investeringsmaatschappij Ergon Capital zoekt investeerders voor zijn vijfde fonds. Het wil meer dan 580 miljoen euro ophalen om overnames te doen.

De investeringsmaatschappij Ergon Capital , ontstaan in de schoot van de holding GBL van de families Frère en Desmarais, is aan zijn vijfde fonds toe. Ergon Capital Partners V zou nog groter moeten worden dan zijn voorganger. Ergon Capital Partners IV haalde 580 miljoen euro op.

Met het vierde fonds heeft Ergon Capital tot nu toe al negen investeringen gedaan en er zou nog ruimte zijn voor één of twee bijkomende deals. ECP IV stapte onder andere in de Belgische specialist in software voor leasing Sofico, de Nederlandse kinderopvanggroep CompaNanny en de Italiaanse bakkersgroep Millbo. Andere bekende vroegere investeringen van Ergon zijn frituursnackbedrijf VanReusel, staalbouwer Joris Ide, aluminiumverwerker Corialis en de kruiswoordraadselmaker Keesing.

Naar verwachting zullen de families Frère en Desmarais net als bij het vorige fonds slechts minderheidsaandeelhouder zijn. De investeringsmaatschappij zelf wil geen commentaar geven.

Svt

Daarnaast gaat Ergon zijn belang in Svt, een Duitse specialist in brandpreventie onderbrengen in een nieuw vehikel. De participatie die voorheen in het derde fonds ECP III zat, verhuist naar Ergon svt Long Term Value Fund. Dat wordt gespijsd met 270 miljoen euro, onder leiding van het Britse Pantheon Ventures.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud