Voormalige Fidea-zus Vivat verkocht aan Athora en NN

Hoeveel Athora betaalt voor de rest van Vivat, wordt niet bekend gemaakt. ©Hollandse Hoogte / Peter Hilz

De Chinese verzekeraar Anbang verkoopt zijn Nederlandse dochter Vivat aan een tandem van Athora en NN Group.

Nadat de Chinese overheid orde op zaken heeft moeten stellen bij het financiële conglomeraat Anbang werden enkele Europese activiteiten in de etalage gezet. De Belgische verzekeraar Fidea kwam dit jaar in handen van het Zwitserse Bâloise. Ook over de Belgische bank Nagelmackers gonst het van de geruchten over een verkoop.

Nu heeft Anbang een akkoord bereikt over zijn Nederlandse dochter Vivat. De verzekeraar Athora, een groep uit Bermuda die opgericht werd door de investeringsgroep Apollo, koopt Vivat. Athora behoudt alleen de levensverzekeringen. De schadeverzekeringsactiviteiten van de groep worden meteen doorverkocht voor 416 miljoen euro aan de Nederlandse NN Groep. NN neemt ook voor 150 miljoen euro interne leningen over. Met de transactie wordt NN, de vroegere verzekeringstak van ING, marktleider in schadeverzekeringen op zijn Nederlandse thuismarkt.

Generali

Hoeveel Athora betaalt voor de rest van Vivat, wordt niet bekendgemaakt. Athora is in ons land bekend als de overnemer van Generali België.

De operatie moet nog goedgekeurd worden door De Nederlandsche Bank.

De andere bieders waren ASR en een combinatie van Aegon en Blackstone.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect