Advertentie

Vroegere Integrale-baas moet bijna 3 miljoen terugstorten

Diego Aquilina moest in april vorig jaar een stap opzijzetten bij Integrale na een veto van de Nationale Bank. ©Kristof Vadino

De ondernemingsrechtbank van Luik verplicht Diego Aquilina, de vroegere CEO van verzekeraar Integrale, om 2,8 miljoen euro aan vergoedingen terug te betalen.

Aquilina, die in april vorig jaar als CEO uit zijn functie werd gezet na een veto van de Nationale Bank, had die vergoedingen gekregen in ruil voor prestaties aan IIM en ISS, de immo- en auditingafdeling van Integrale.

De raad van bestuur van Integrale en de algemene vergadering van de groep hadden daar hun goedkeuring voor gegeven.

2,8 miljoen
Aquilina moet Integrale 2,8 miljoen aan vergoedingen terugbetalen.

Maar de Luikse ondernemingsrechtbank heeft nu beslist dat Aquilina de 2,8 miljoen euro aan vergoedingen moet terugbetalen. Dat heeft de Franstalige nieuwssite L-Post donderdag gemeld.

Ongeldige beslissing

Volgens de Luikse ondernemingsrechtbank was het fiat van het moederbedrijf Integrale niet geldig omdat Aquilina prestaties verleende aan twee zelfstandige entiteiten. De raden van bestuur van die twee filialen hadden de zaak bij de rechter aangevochten. Ze waren van mening dat zij hadden moeten instemmen met de vergoedingen.

De 62-jarige Aquilina kan wel nog in beroep gaan tegen de beslissing van de Luikse ondernemingsrechtbank. Daarom wil de woordvoerder van Integrale nog geen commentaar geven op de beslissing van de Luikse ondernemingsrechtbank. 'Het is geen tennismatch waar je met twee of drie sets een wedstrijd kan winnen. De kans bestaat dat in beroep heel anders wordt beslist.'

Volgens de Luikse ondernemingsrechtbank was het fiat van het moederbedrijf Integrale niet geldig omdat Aquilina prestaties verleende aan twee zelfstandige entiteiten.

In januari werd Aquilina nog in verdenking gesteld in het gerechtelijke onderzoek naar Nethys, de Luikse intercommunale boven Integrale. Hij wordt in de affaire verdacht van verduistering door een persoon met een openbare functie en misbruik van bedrijfsmiddelen.

In mei kwam Integrale, dat al geruime tijd in slechte papieren zit, onder de volledige controle van Monument Re, een verzekeraar uit Bermuda. De overname geldt als een oplossing voor de aandeelhouders, de klanten en de werknemers van Integrale, dat dringend nood had aan extra geld om aan al zijn verplichtingen te voldoen. Die overname zou nog dit jaar afgerond moeten zijn, bevestigde de woordvoerder van Integrale.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud