Wirecard mikt op doorstart

©REUTERS

De Duitse verwerker van betalingsverkeer, Wirecard, gooit de handdoek nog niet in de ring. Ook al vroeg het door schandalen getroffen bedrijf bescherming tegen haar schuldeisers, toch mikt het op een doorstart.

'Het management meent dat een voortzetting in het beste belang van de schuldeisers is', meldt het noodlijdende bedrijf in een persbericht. De activiteiten worden momenteel voortgezet.

Wirecard ligt al maanden onder vuur vanwege mogelijke fraude en maakte eind vorige week bekend dat er een kleine 2 miljard euro kwijt was. Deze week stelde het bedrijf dat dit geld mogelijk nooit heeft bestaan en trok het zijn financiële publicaties van de afgelopen jaren in. Topman Markus Braun werd gearresteerd. Inmiddels is hij op borg vrijgekomen.

 De Duitse fintech, vooralsnog lid van de Dax-sterindex aan de beurs van Frankfurt, vroeg donderdag bescherming tegen zijn schuldeisers aan, 'wegens dreigende insolventie en een te grote schuldenlast'.

Vrije val

De aandelenkoers van Wirecard is in vrije val sinds de aankondiging over de financiële resultaten. Op de beurs is de koers de afgelopen weken met meer dan 90 procent gekelderd. De Duitse beurswaakhond BaFin en openbare aanklagers doen onderzoek naar de grootschalige fraudezaak bij Wirecard. Wirecard had beweerd dat de vermiste fondsen in rekeningen in Zuidoost-Azië zaten, die blijkbaar nooit hebben bestaan. Dochter Wirecard Bank heeft geen bescherming aangevraagd, het betaalverkeer bij de bankdochter is niet gehinderd.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud