Ackermans & van Haaren investeert in hybride oliepalmen

De hybride oliepalmen waarin Sipef en Ackermans & van Haaren investeren moeten hogere rendementen bieden. ©Sipef

De Belgische investeringsmaatschappij Ackermans & van Haaren en diens plantagedochter Sipef nemen de volledige controle over een Singaporese specialist in hybride palmbomen die een hoger rendement opleveren.

Verdant Bioscience (VBS), het bedrijf waarin Ackermans & van Haaren  en Sipef  investeren, ontwikkelt al sinds 2013 F1-hybride oliepalmen. De palmbomen zijn niet genetisch gemodificeerd, maar zo gekweekt dat ze hogere rendementen opleveren. Verdant wil tegen 2028 de eerste zaden commercialiseren die met die kweektechnologie zijn ontwikkeld. 

De Belgische plantagegroep Sipef was al sinds 2013 aandeelhouder van Verdant en had tot nu een belang van 10 procent in het bedrijf. Maar nu een andere aandeelhouder, het Maleisische Sime Darby Plantation Berhad, af wil van zijn belang, zien Sipef en diens moeder Ackermans & van Haaren hun kans groot hun belang in Verdant Bioscience te vergroten.

Sipef trekt zijn belang in VBS met 10 procent op tot 48 procent, terwijl Ackermans & van Haaren voor 42 procent aandeelhouder wordt. Ackermans & van Haaren betaalt daar 6,3 miljoen euro voor, Sipef legt 1,5 miljoen op tafel. De resterende 10 procent in VBS blijven in handen van de oprichters.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud