AG neemt stukje Fidea over

Edwin Schellens, de CEO van Fidea. ©Photo News

AG Insurance, de Belgische dochter van Ageas, neemt de portefeuille groepsverzekeringen en individuele pensioentoezeggingen van sectorgenoot Fidea over. Dat maakten beide verzekeraars donderdag bekend.

De over te dragen portefeuille heeft een jaarlijks premie-incasso van 32 miljoen euro en slaat op een beheerd vermogen van ongeveer 440 miljoen euro.

'De beslissing om de portefeuille groepsverzekeringen over te dragen, kadert volledig in onze strategische keuze om onze activiteiten Leven te beperken en ons verder toe te spitsen op de versterking van Fidea’s marktpositie in Niet-Leven', legt Edwin Schellens, de CEO van Fidea uit in een persbericht.

Fidea besloot een tijd geleden al om te stoppen met de verkoop van levensverzekeringen. Na de verkoop heeft het nog een portefeuille individuele levensverzekeringen. Het is een eigen informaticaplatform aan het bouwen voor die verzekeringen, wat volgens Schellens wil zeggen dat het nog niet meteen de bedoeling is die ook van de hand te doen. 'Maar zeg nooit nooit.'   

De schadetak werd eerder versterkt door de schadeportefeuille van Zelia, een merk van Delta Lloyd, te kopen. 

Fidea is een ex-dochter van KBC. De verzekeraar belandde begin 2012 bij de Amerikaanse private-equitygroep JC Flowers. Schellens zegt dat JC Flowers nog wel een tijdje aan boord zal blijven. 'We zitten in de laatste fase om een volledig nieuw informaticaplatform te bouwen, nadat we eerst nog dat van KBC gebruikten. Een vertrek zou veel te vroeg komen.' 

Fidea brengt zijn producten op de markt via makelaars en zijn partners Crelan en Delta Lloyd.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud