Ageas aast op grotere voetafdruk in India

Bart De Smet, CEO van Ageas

De verzekeringsholding hoopt haar belang in de Indische joint venture IFLIC op te drijven naar 49 procent.

Crisis of niet, bij Ageas  lijkt CEO Bart De Smet vast van plan de expansie in Azië voort te zetten.

De verzekeringsholding bevestigde maandag haar interesse om het belang in de Indische verzekeraar IFLIC (voluit IDBI Federal Life Insurance Company) op te drijven van 26 naar 49 procent, het wettelijk maximumaandeel voor buitenlandse groepen. 

Ageas startte de joint venture in 2006 op, toen nog onder de juridische voorloper Fortis. Op dit ogenblik controleren Ageas en Federal Bank, de grootste bank van de deelstaat Kerala, elk 26 procent. De resterende 48 procent zit bij de partner van het eerste uur, IDBI Bank. Het belang staat in de verkoop sinds IDBI onder controle is gekomen van een levensverzekeraar, LIC of India. 

Nu onderhandelt IDBI over de verkoop van een belang van 23 procent aan Ageas, 4 procent zou naar Federal Bank gaan. Volgens de zakenkrant Economic Times wordt het belang van 27 procent op 595 crore (5,95 miljard roepie of 70 miljoen euro) gewaardeerd. Dat zou betekenen dat Ageas zo'n 60 miljoen op tafel moet leggen. 

Ageas ziet India al enkele jaren als een belangrijke groeipool. In 2018 betaalde de groep een stevige 186 miljoen euro voor een belang van 40 procent in auto- en ziekteverzekeraar RSGI. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud