Ageas biedt op Italiaanse verzekeraar

Bart De Smet, de CEO van Ageas (foto: Photo News). ©Photo News

Verzekeringsconcern Ageas heeft een bod uitgebracht op zijn Italiaanse sectorgenoot Milano Assicurazioni. Dat vermoeden bestond al langer, maar het is nu de CEO van het moederbedrijf van Milano Assicurazioni, Carlo Cimbri van UnipolSai, die het formeel bevestigt. Het bod is wel nog niet aanvaard.

UnipolSai is het gevolg van de recente fusie van de Italiaanse verzekeraars Unipol, die voor een heel klein deel in handen is van het Belgische P&V, en Fondiaria-SAI. Samen vormen ze een van de grootste spelers op de Italiaanse verzekeringsmarkt. Enkel Generali is nog groter.

De twee bedrijven kregen van de mededingingsautoriteiten groen licht voor hun samengaan, maar ze moeten wel activa afstoten. Het gaat om een tak met 1,7 miljard euro aan premie-inkomsten, met name Milano Assicurazioni.

In oktober vorig jaar al raakte de interesse van Bel20'er Ageas voor Milano bekend via de Italiaanse pers. Diezelfde pers meldde intussen ook dat er een bod is van Ageas. De Belgische groep deed er echter steeds het zwijgen toe.

Voorwaarden

Nu is er voor het eerst een bevestiging. Carlo Cimbri zei aan de Italiaanse zakenkrant Il Sole 24 Ore een bod van Ageas 'van nabij' te onderzoeken. 'Maar er zijn bepaalde voorwaarden waaraan moet worden voldaan', voegde de CEO eraan toe. 'Het (het bod, red.) moet in lijn zijn met een reeks passende waarden, zowel in termen van marktomstandigheden als van algemene context.'

Die laatste, vage zin, lijkt een manier te zijn om aan te geven dat het bod te laag is, wat Il Sole eerder al had gesuggereerd. Hoeveel Ageas biedt is niet bekend. Tevoren was sprake van 500 tot 800 miljoen euro voor Milano. De oorlogskas van Ageas is in elk geval goed gevuld, maar gezien het beladen Fortis-verleden springt de verzekeraar voorzichtig om met dat geld.  

Ook nu verkiest Ageas geen commentaar te geven, zegt woordvoerster Greet Poulmans.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud