Advertentie

Ageas hijst extra directeur aan boord

De verzekeringsgroep Ageas breidt zijn managementcomité verder uit. Het bedrijf roept de nieuwe functie van operationeel directeur in het leven die de bijgeschaafde ambities voor de komende jaren moet helpen waarmaken.

Eind september vorig jaar raakte al bekend dat Ageas zich de komende jaren meer wil toeleggen op schadeverzekeringen en op de opkomende markten. Tegen het einde van 2015 moet de verzekeringsportefeuille meer in balans worden gebracht.

De verhouding levensverzekeringen/schadeverzekeringen moet worden teruggebracht naar 60-40, tegen 70-30 vandaag. Tegelijkertijd wil de groep de komende twee jaar minstens 25 procent van het kapitaal in groeimarkten investeren.

Om die doelstellingen te kunnen halen creërt Ageas nu de functie van COO  of operationeel directeur. Die zal aan het hoofd staan van de toplui van de vier divisies van Ageas (België, VK, Continentaal Europa en Azië) en rapporteren aan CEO Bart De Smet.

Barry Smith, momenteel de topman van de Britse retailtak van Ageas, wordt met onmiddellijke ingang operationeel directeur van de groep. Smith wordt in het VK opgevolgd door Andy Watson, die tot vandaag managing director was bij de retaildivisie in het VK.

 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud