Advertentie

Ageas investeert 340 miljoen in Chinese partner

©BELGA

De stevige investering in Taiping Reinsurance komt dit jaar in de plaats van de inkoop van eigen aandelen.

Ageas gaat in 2020 voor het eerst in tien jaar niet in bulk eigen aandelen inkopen. De verzekeraar zegt een betere investering gevonden te hebben dan zichzelf: de Chinese partner China Taiping Insurance (CTIH).

Ageas trekt 3,1 miljard Hongkongdollar, omgerekend 340 miljoen euro, uit om via een kapitaalverhoging een belang van 25 procent te nemen in Taiping Reinsurance (TPRe), de herverzekeringsdochter van de Chinese groep. 'Deze deal versterkt het succesvolle partnership met onze vertrouwde partner China Taiping', zegt CEO Bart De Smet in een mededeling.

Deze deal versterkt het succesvolle partnership met onze vertrouwde partner China Taiping
Bart De Smet
CEO Ageas

Ageas werkt al sinds 2001, toen nog onder de juridische voorloper Fortis, samen met de Chinese levensverzekeraar Taiping Life. Nu komt daar dus de herverzekeraar TPRe bij. Een herverzekeraar is zoals het woord suggereert een verzekeraar die andere verzekeraars die hun risico's willen indekken verzekert.

Een vrij stabiele business, stipt Ageas in het persbericht aan. In de voorbije 40 jaar boekte TPRe slechts één jaar verlies, sinds 2013 zag de groep jaarlijks haar premies met 27 procent toenemen. Over die periode moest TPRe met een 'combined ratio' van 95 procent slechts 95 euro claims uitkeren tegenover elke 100 euro premies die hij ontving.

Ageas betaalt bij de instap iets meer dan één keer de boekwaarde van TPRe. De deal wordt naar verwachting in het laatste kwartaal van 2020 afgerond en moet nog het fiat van de toezichthouders krijgen. De verzekeraar benadrukt dat de deal alleen dit jaar in de plaats van het inkoopprogramma komt, in 2021 is Ageas voornemens die inkopen te hervatten.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud