Ageas stap verder in opkuis Fortis-puin

©Photo News

Ook het Hof van Cassatie heeft de schadeclaim van de houders van MCS-effecten afgewezen. Zo komt een einde aan een van de Fortis-rechtszaken.

Ageas  krijgt gelijk in de zaak van de voormalige houders van Mandatory Convertible Securities. De MSC of achtergestelde schulden die Fortis eind 2007 uitgaf en die drie jaar later werden omgezet in aandelen van de juridische opvolger Ageas. Ze waren goed voor 2 miljard euro. 

Dat betekent dat de verzekeringsgroep geen schadevergoeding moet betalen aan de MSC-houders. 

Het is een nieuwe positieve stap naar de oplossing van de juridische zaken uit het verleden.
Ageas

Ageas verwelkomt de uitspraak. 'Het is een nieuwe positieve stap naar de oplossing van de juridische zaken uit het verleden, waardoor de groep zich verder kan concentreren op zijn verzekeringsactiviteiten', luidt het in een persbericht. 

De eisers vroegen om de bekrachtiging van een beslissing genomen door de MCS obligatiehouders-vergadering om de vervaldatum van de MCS uit te stellen tot 7 december 2030. Zij vroegen daarom de omzetting van de MCS in aandelen van Ageas ongedaan te maken. Of als alternatief een provisionele schadevergoeding en de aanstelling van een expert om hun precieze schade vast te stelen. 

Die eisen werden vorig jaar van tafel geveegd door het Hof van Beroep. Cassatie bekrachtigt nu die uitspraak. 

In Nederland heeft Ageas in maart een schikking bereikt in de laatste Fortis-zaak. In ons land loopt wel nog een zaak. Patrinvest, de vennootschap van AB InBev-miljardair Alexandre Van Damme, ging in beroep tegen eerdere nederlagen.

De allergrootste schikking, waarvoor Ageas een pot van 1,3 miljard euro opzijzette, wordt momenteel administratief afgehandeld. Er is al 725 miljoen euro aan 216.000 gedupeerden uitbetaald. De rest van het bedrag wordt later dit jaar verdeeld.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud