Advertentie

Ageas tankt half miljard euro bij

©Photo News

Ageas, de beursgenoteerde groep boven de Belgische verzekeraar AG Insurance, heeft met het grootste gemak 500 miljoen euro opgehaald door nieuwe schuldinstrumenten te verkopen aan grote beleggers.

De verzekeringsholding gaf dinsdag obligaties uit in schijven van 100.000 euro die in principe een looptijd hebben van 31 jaar. In principe, want Ageas kan de schuldeffecten vanaf november 2031 terugkopen. Tot dan bieden de obligaties een vast rendement van 1,875 procent.

Daarna wordt de coupon driemaandelijks betaalbaar met een variabele rente die gelinkt is aan de Euribor, een invloedrijk rentetarief dat financiële instellingen hanteren om elkaar geld te lenen. De nieuwe schuldinstrumenten worden verhandeld op de beurs van Luxemburg.

Steviger solvabiliteit

Uitzonderlijk is zo'n schulduitgifte niet. Ageas heeft al meermaals geld bijgetankt door nieuwe schuldinstrumenten uit te geven. Vorig jaar lanceerde de verzekeraar twee operaties van 500 en 750 miljoen euro. Minstens een deel van die nieuwe instrumenten was bedoeld om oude FRESH-effecten te vervangen die Ageas nog meedroeg uit zijn Fortis-periode. Vorig jaar lanceerde Ageas een terugkoopactie van die FRESH-stukken omdat die door de veranderende regelgeving niet meer meetellen voor de reglementair vereiste kapitaalbuffer. De nieuwe instrumenten die Ageas uitgeeft doen dat wel.

Ageas zegt dat het de opbrengsten van de nieuwe kapitaaloperatie zal gebruiken om de kapitaalstructuur en de solvabiliteit van de groep te verstevigen en om zijn operationele dochters te versterken.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud