Ageas valt uit de boot in Italië

Bart De Smet, de CEO van Ageas (foto: Belga). ©BELGA

Het bod van Bel20'er Ageas op de Italiaanse verzekeraar Milano Assicurazioni is verworpen. UnipolSai, de moedergroep van Milano, geeft nu de voorkeur aan het Duitse Allianz. Dat meldt het persbureau Reuters en De Tijd kreeg er een bevestiging van.

UnipolSai is het resultaat van het samengaan van de verzekeringsgroepen Unipol en Fondiaria-SAI. De Italiaanse mededingingsautoriteiten zetten het licht op groen voor de transactie, maar eisten wel dat Milano zou worden afgestoten.

Ageas was kandidaat voor de overname en bracht volgens UnipolSai ook een bod uit. Maar Carlo Cimbri, de CEO van de groep, liet onlangs verstaan dat het bod te laag was. Hoeveel Ageas op tafel legde is niet bekend. De Italiaanse pers meldde eerder dat Milano 500 tot 800 miljoen euro waard is. De verzekeraar haalt 1,7 miljard euro aan premie-inkomsten.

Woensdag maakte UnipolSai echter bekend dat 'het bod ontvangen op 19 december' formeel beschouwd wordt als onaanvaardbaar. Het persbericht zegt er niet bij om welk bod het gaat, maar volgens Reuters is het dat van Ageas. De Tijd kreeg dat bevestigd.

UnipolSai meldt ook dat dinsdag een bod binnenkwam van het Duitse Allianz. De Duitsers lijken een grotere kans op slagen te hebben. Cimbri zegt in het persbericht dat hun bod niet vergelijkbaar is met de vorige biedingen, maar 'de karakteristieken heeft om adequaat te zijn voor UnipolSai'. Daarom zal het aan de instanties van de groep worden voorgelegd 'met een aanbeveling voor een gunstige stemming'.

Voor Ageas zou de overname een aanzienlijke versterking van de Italiaanse positie geweest zijn. De Belgische groep heeft er enkel een minderheidsbelang in de relatief kleine speler Ubi Assicuazioni. Indien de deal was doorgegaan, was het mogelijk de grootste overname geweest sedert de doorstart van Fortis als Ageas na de financiële crisis.

Ageas verkoos donderdag geen commentaar te geven. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud