AIG gaat overheid VS toch niet aanklagen

Maurice Greenberg krijgt geen steun van het bedrijf dat hij 40 jaar leidde - Foto Bloomberg ©Bloomberg News

Verzekeraar AIG gaat zich dan toch niet aansluiten bij een rechtszaak tegen de Amerikaanse overheid om een schadevergoeding te eisen. De bestuurders van het bedrijf buigen daarmee voor de druk van de publieke opinie, die niet accepteerde dat AIG zich tegen zijn eigen redder zou keren.

De zaak was aangespannen door Starr International, een bedrijf van de voormalige AIG-topman Maurice Greenberg. 'De raad van bestuur van AIG heeft beslist om de vraag van Starr in zijn geheel af te wijzen, en zal deze claim niet doorzetten of Starr toelaten ze in naam van AIG door te zetten', klinkt het in een persbericht.

De raad van bestuur was vandaag bijeen gekomen om zich over de kwestie te beraden. Een belangrijke factor daarbij was de publieke verontwaardiging. AIG bleef tijdens de financiële crisis enkel overeind dankzij een gigantische reddingsoperatie, waarbij de Amerikaanse staat 182,3 miljard dollar in de groep pompte. De Amerikaanse schatkist boekte uiteindelijk winst met die hele operatie.

AIG riskeert zich nu wel de woede op de hals te halen van zijn voormalige topman Greenberg, die intussen 87 jaar oud is. Die leidde AIG bijna 4 decennia voordat hij in 2005 verplicht werd om op te stappen. Zijn bedrijf Starr is aandeelhouder van AIG, en deze beslissing zou wel eens tot een krachtmeting kunnen leiden tussen Greenberg en de bestuurders.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud