AIG koopt Belgische ex-ING-dochter

©REUTERS

De Amerikaanse verzekeringsreus American International Group (AIG) heeft een controlebelang verworven in de Brusselse verzekeringsonderneming ING Employee Benefits Global Network. Dat is een dienstenleverancier voor verzekeringen voor werknemers zoals groepsverzekeringen.

ING Employee Benefits Global Network, dat wordt omgedoopt in AIG Global Benefits Network, is zelf geen verzekeraar maar een wereldwijd netwerk van verzekeringsondernemingen die samenwerken om multinationals oplossingen aan te bieden voor zogenaamde employee benefits, een verzamelnaam voor verzekeringen voor werknemers zoals groepsverzekeringen of dekkingen tegen hospitalisatie of invaliditeit. De Brusselse onderneming, die via het netwerk meer dan 100 landen bestrijkt, staat de verzekeraars bij met administratieve en marketingdiensten. Ze heeft enkele tientallen mensen in dienst.

ING Employee Benefits Global Network was in handen van het Nederlandse ING. Maar in het zog van de opdeling van ING in een bank- en een verzekeringstak belandde de controle over het bedrijf bij Voya Financial, het vroegere ING US dat zich inmiddels helemaal losmaakte van het Nederlandse concern.

Voya stond de controle over het Brusselse bedrijf af aan AIG. De minderheidsaandeelhouders blijven aan boord. Het gaat om NN, de ex-verzekeringstak van ING voor Europa en Japan, en het Franse Malakoff Mederic, aldus een persbericht van AIG.

AIG is zelf ook actief op het vlak van employee benefits en kan met de Belgische onderneming erbij zijn klanten beter bedienen. AIG was ooit de grootste verzekeraar ter wereld, maar kapseisde bijna tijdens de financiële crisis van 2008. Na een gigantische reddingsoperatie is de groep, die al actief is in België, er weer bovenop. 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud