Al voor 1 miljard Belgische deals in 2013

Dat de teller van de Belgische fusie- en overnamemarkt al zo hoog staat, is vooral te danken aan de transacties rond Spanogroup en Unilin.

De Belgische fusie- en overnamemarkt is dit jaar bijzonder stevig gestart. De teller staat na één maand al op 1 miljard euro. De overname van Ogone voert de rangschikking aan.

Ondanks het winterweer liep de temperatuur qua fusies en overnames in België sinds begin dit jaar hoog op. De recentste deal, de overname van Ogone, is met een prijskaartje van 360 miljoen voorlopig de grootste transactie.

Maar dat de teller zo hoog staat, is vooral te wijten aan de drieledige Spano-transactie. Daarbij kocht Unilin Spanogroup (187 miljoen), verkocht Unilin meteen 50 procent in de joint-venture Trinterio door aan Balta (62 miljoen) en verkocht Balta de volledige joint-venture meteen weer door aan Filiep Balcaen (125 miljoen). Ook de overname van Uteron door het Amerikaanse Watson Pharma staat in de topvijf.

Wat bij al deze deals opvalt is dat industriële partijen aan zet zijn. Investeringsfondsen zitten voorlopig aan de verkoperszijde. Straks komt daar verandering in, want tal van private-equityfondsen cirkelen rond de specialist in luchthavenverlichting ADB.

Na Financial Architects, Callataÿ & Wouters, Capco en Banksys is Ogone de laatste Belgische specialist in financiële software die in buitenlandse handen valt. Clear2Pay, nu nog eigendom van durfkapitaalfondsen, zal het lijstje vroeg of laat aanvullen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud