Allianz boekt vijfde meer winst in Benelux

Oliver Baete, de CEO van Allianz. ©EPA

Door hogere premies aan te rekenen en enkele verlieslatende activiteiten te verkopen, zag de verzekeringsreus zijn winst fors stijgen.

De Duitse groep slaagde er vorig jaar in de nettowinst voor haar activiteiten in België, Nederland en Luxemburg met 18 procent op te krikken tot 203 miljoen euro.

Net als andere verzekeraars moest Allianz nochtans ook een stevig bedrag aan schadeclaims uitkeren als gevolg van de storm die begin 2018 over België raasde. Maar gerichte premieverhogingen en de verkoop van enkele verlieslatende segmenten konden die tegenvaller compenseren, klinkt het. 

Recordomzet

Afgelopen zomer moest Allianz nog toegeven dat de premie-inkomsten waren gedaald in de eerste jaarhelft, maar de verzekeraar wist die trend duidelijk te keren in de laatste zes maanden van het jaar. Zowel bij levensverzekeringen als schadeverzekeringen gingen de premie-inkomsten omhoog, waardoor de totale omzet met 5 procent steeg naar 4,2 miljard euro. Een record, zegt Allianz. 

Gulle Duitsers

Ook de Duitse moedergroep  heeft er een uitstekend jaar op zitten. De nettowinst steeg met 19 procent naar 1,7 miljard euro, het sterkste resultaat in tien jaar. Dat geeft de groep voldoende vertrouwen om zich gul op te stellen tegenover haar aandeelhouders.

Allianz belooft een brutodividend van 9 euro per aandeel, meer dan analisten hadden verwacht. Donderdag had de verzekeraar al aangekondigd dat hij ook voor 1,5 miljard euro eigen aandelen zou inkopen, een ingreep die op langere termijn de beurskoers helpt te stutten. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud