AvH blijft op hogere winst rekenen

DEME ontving nieuwe orders in het derde kwartaal, maar zag zijn orderboek toch krimpen - Foto DEME ©Foto DEME

Ackermans & van Haaren verwacht ook na negen maanden nog steeds een stijging van het nettoresultaat in 2013. Dat blijkt uit de tussentijdse verklaring voor het derde kwartaal.

In die verklaring geeft de Antwerpse investeringsmaatschappij een stand van zaken bij zijn voornaamste deelnemingen. Te beginnen met de poot Marine Engineering & Infrastructure.

Het bagger- en milieuconcern DEME wordt nog voorgesteld als zijnde voor 50 procent in handen van AvH. Binnenkort komt daar verandering in, omdat AvH de meerderheidsaandeelhouder wordt van bouwgroep CFE, de andere DEME-aandeelhouder. In het derde kwartaal verliep de activiteit van DEME ‘conform de verwachtingen’. Er was veel activiteit en de vloot was goed bezet. Eind september was het orderboek wel gedaald tot 2.615 miljoen euro, van 2.954 miljoen eind juni.

Bij Van Laere (100% in handen van AvH) trok de omzet aan in het derde kwartaal ondanks moeilijke marktomstandigheden. Rent-A-Port boekte een beperkte meerwaarde op de verkoop van haar ontwikkelingsproject OK Free Trade Zone in Nigeria.

In de tweede poot van AvH, Private Banking, presteerden Delen Investments (78,75% AvH) en Bank J. Van Breda (idem) goed. De activa onder beheer bij Delen bereikten een nieuw recordniveau van 28,4 miljard euro. Bij Bank J. Van Breda steeg het door cliënten belegd vermogen tot 8,8 miljard euro.

Binnen de poot Real Estate, Leisure & Senior Care zette de positieve trend bij Leasinvest Real Estate (30,1% AvH) zich door in het derde kwartaal. De nettowinst steeg met 56 procent tot 21,9 miljoen euro. Bij Groupe Financière Duval (41,14% AvH) was er daarentegen een lagere omzet en een nettoverlies door het seizoenseffect bij toerismedochter Odalys en de moeilijke conjunctuur in Frankrijk.

In de tak Energy & Resources zijn de resultaten van plantageholding Sipef (26,76% AvH) reeds bekend. AvH verhoogde zijn participatie in de Indiase cementproducent Sagar Cements lichtjes tot 18,55 procent.

AvH’s portefeuille ‘Development Capital’ bleef ongewijzigd in het derde kwartaal. De grootste gebeurtenis was hier de aangekondigde krachtenbundeling van de mediagroepen Corelio en Concentra in Mediahuis. Via dochter Sofinim heeft AvH 20,3 procent van Corelio in handen.

Eind september had AvH 147,8 miljoen euro in kas, gevoelig meer dan eind juli (113,1 miljoen euro). De stijging is te danken aan dividenden die AvH in het derde kwartaal ontving van onder meer DEME, Delen Investments en Sipef.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud