AXA lanceert verzekering voor huisdieren

Een dierenarts. De medische kosten voor een huisdier kunnen soms hoog oplopen. ©PETER MAENHOUDT

De verzekeraar AXA lanceert in ons land samen met de Franse specialist SantéVet een ongevallen- en ziektekostenverzekering voor honden en katten. Het doel is in eerste instantie 100.000 Belgen te overtuigen een polis af te sluiten voor hun huisdier.

Het is weinig geweten dat het niet alleen mogelijk is om een verzekering af te sluiten voor pakweg mensen, huizen of auto's maar ook voor huisdieren zoals honden en katten. Nochtans weten de meeste huisdiereigenaars dat de kosten voor zo'n gezelschapsdier flink kunnen oplopen. En er bestaan reeds enkele jaren polissen voor in ons land. Zo lanceerde de dierenwinkelketen Tom & Co van Delhaize enkele jaren geleden al Tom & Care. Ook Corona, de directe verzekeraar van Belfius, biedt dergelijke polissen aan, net als Generali Belgium.

Maar nu betreedt met AXA, de grootste speler voor schadeverzekeringen, ook een markttopper het segment. AXA gaat daarvoor in zee met het gespecialiseerde Franse bedrijf SantéVet dat in eigen land al met AXA samenwerkt en voor zijn expansie naar België ook bij de verzekeringsgroep aanklopte. SantéVet is in zijn niche marktleider in Frankrijk en bedient met 110 werknemers meer dan 190.000 klanten. 

SantéVet lanceert drie verzekeringsformules voor honden- en kattenbezitters waarbij 50 tot 90 procent van de medische kosten voor het dier in geval van een ongeluk of ziekte vergoed wordt. Daar staat wel een premie vanaf 10 euro per maand voor een kat en vanaf 18 euro per maand voor een hond tegenover. De juiste premie hangt af van ras of type dier.

Evangeliseren

Tot nu toe was er in België niet veel animo voor dergelijke polissen. Maar operationeel directeur Hugues Salord van SantéVet - zijn broer Jérôme richtte de onderneming op - wijt dat onder meer aan het feit dat de bestaande producten ingewikkeld zijn en niet goed in elkaar zitten. 'We hebben een marktonderzoek laten uitvoeren en dat wijst op een potentieel van 100.000 klanten in België als laag hangend fruit. Maar het klopt dat we de markt nog moeten evangeliseren. Daarvoor werken we onder meer samen met de dierenartsen. Die gaan onze producten niet verkopen, maar kunnen ze wel aanbevelen.'

Een doortocht van SantéVet vorig weekend op een dierenartsencongres in Gent leverde alvast 100 aanvragen voor bezoeken en promotiemateriaal op. 'We werden er erg goed onthaald en dat is ook het geval bij de vereniging van Franstalige dierenartsen', zegt Salord.

De samenwerking toont ook aan dat AXA in ons land almaar meer allianties afsluit voor bepaalde niches. Onlangs nog met het expertisebedrijf Dekra voor het inzetten van drones en eerder dit jaar met domoticaspecialist Nest. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud