Advertentie

AXA verandert van adres

Axa neemt afscheid van de Vorstlaan in Watermaal-Bosvoorde. ©Photo News

AXA België verhuist zijn maatschappelijke zetel naar Troonplein 1 in Brussel. Dat wordt ook het nieuwe postadres voor de circa 3 miljoen klanten.

AXA verlaat na ruim 45 jaar zijn huidige hoofdzetel, het stervormige gebouw aan de Vorstlaan in Watermaal-Bosvoorde. Dat werd eigendom van de Verenigde Staten, die er wellicht de Amerikaanse ambassade onderbrengen.

De verzekeraar bouwde de oude kantoren van Electrabel/Engie aan het Troonplein om tot zijn nieuwe hoofdkwartier en maatschappelijke zetel. Het Troongebouw aan de Brusselse Kleine ring werd gekozen omwille van de grote zichtbaarheid in de hoofdstad en de gemakkelijke verbindingen met het openbaar vervoer.

AXA kondigde eind vorig jaar aan zijn ondersteunende kantoren geleidelijk te verminderen van zeven naar drie. Antwerpen-Berchem wordt het regionale centrum voor Vlaanderen, Luik de uitvalsbasis voor het Waals Gewest.

AXA Bank

Ook de maatschappelijke zetel van zusterbedrijf AXA Bank verhuist van de Vorstlaan naar het Troonplein. Maar het echte hart van de bank, de administratieve zetel, blijft in Antwerpen-Berchem.

De bank wijzigt ook haar wat verwarrende officiële naam AXA Bank Europe in AXA Bank Belgium. Die oude naam verwijst nog naar de vroegere activiteiten in Hongarije, maar heeft sinds de volledige focus op de Belgische markt geen zin meer.

Alle wijzigingen gaan op 15 mei in.  

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud