AXA verhuist naar hartje Brussel

Het huidige hoofdkantoor van AXA aan de Vorstlaan in Brussel (foto: Belga). ©BELGA

AXA België verhuist in 2017 van het bekende vroegere gebouw van Royale Belge aan de Vorstlaan in Watermaal-Bosvoorde naar het centrum van Brussel, meer bepaald het Troonplein. Dat maakte de bank-verzekeraar woensdag bekend. Cofinimmo overweegt een deel van de kantoren aan de Vorstlaan te verbouwen tot woningen.

Het is volgens AXA zijn ambitie om marktleider te worden in het 'click & face'-bankverzekeringsmodel, met een uiterst toegankelijke service, zowel digitaal (click) als via een netwerk van bankagenten en verzekeringsmakelaars (face). 'We geloven rotsvast in onze evolutie naar een digitale, state of the art bankverzekeraar waar de klant en het netwerk centraal staan, en de leven-werk balans van onze medewerkers een essentieel deel zal van uitmaken', aldus het bedrijf.

Dit alles vraagt om 'een nieuwe, uitgekiende infrastructuur die ons kan versterken en ondersteunen in een nieuwe manier van werken en bijdragen tot een meer efficiënte kostenbeheersing'. De nieuwe hoofdkantoren in het hart van de stad sluiten volgens AXA naadloos aan bij die visie. Ze hebben ook een kleinere ecologische voetafdruk. 

AXA gaat drie gebouwen aan het Troonplein, grenzend aan de Regentlaan, een grondige facelift geven. Aan de overkant van het Troonplein zal de verzekeraar bijkomende kantoorruimte huren. Tegen dat de huurtermijn van de kantoren aan de Vorstlaan ten einde loopt, in 2017, zal de renovatie in het centrum voltooid zijn.

Cofinimmo

Voor Cofinimmo, eigenaar van de gebouwen aan de Vorstlaaan, is dat minder goed nieuws. De site heeft een oppervlakte van 11 hectaren. Ze bestaat o.a. uit twee gebouwen met een totale bovengrondse oppervlakte van bijna 57.000m². De huurgelden uit de huidige huurovereenkomst vertegenwoordigen 5,1 procent van de totale bruto huurinkomsten van Cofinimmo.

'Cofinimmo zal de voortijdige beslissing van Axa benutten om de site optimaal te herpositioneren, rekening houdend met de specifieke kenmerken ervan. De site heeft groene ruimten in een zeer kwaliteitsvolle omgeving en zal tegen 2017 nog beter bereikbaar zijn met het openbaar vervoer. De Groep is meer bepaald van plan om een vergunning aan te vragen om een deel van de totale oppervlakte na 2017 tot woningen te mogen ombouwen', aldus een persbericht.


De teams van Cofinimmo hebben ervaring in het herpositionering van kantoorgebouwen. De bevak bouwt op dit ogenblik de site Livingstone deels om tot woningen. Het onverwacht voortijdig vertrek van huurder Dexia zadelde Cofinimmo wel op met een minwaarde van 30 miljoen euro.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud