Advertentie

Baltische financiële speler Polybius landt in België

Een screenshot van de initial coin offering van Polybius. ©Polybius

Het fintechbedrijf kiest ons land voor de start van zijn commercieel aanbod.

België is opnieuw een financiële speler rijker. Het gaat om Polybius uit Estland, dat opgericht werd door de Estse bankier Anton Altement en twee Baltische vennoten. Het bedrijf staat kort bij de lancering van zijn eerste product. 

Polybius, genoemd naar een Griekse historicus uit de Oudheid, is geen traditioneel bedrijf. Het gaat om een zogenaamde fintechspeler, een onderneming die spitstechnologie combineert met financiële diensten. Ook voor zijn financiering zette Polybius technologie in. Het organiseerde een initial coin offering, zeg maar een publieke verkoop van digitale munten. Daarmee haalde het 32 miljoen dollar (28 miljoen euro) op. Er waren 26.000 intekenaars, van wie zo'n 300 in België.

Ook voor het bedenken van de naam deden de drie oprichters een beroep op de crowd. Polybius wordt zowel gebruikt voor de Estse holding Polybius Foundation als voor de Belgische werkmaatschappij Polybius Fintech. De maatschappelijke zetel bevindt zich in België, terwijl de ontwikkelaars van de producten opereren in het Balticum.

Constructief

Polybius koos om meerdere redenen voor ons land. Een daarvan is de open geest bij de financieeltoezichthouder, de Nationale Bank van België. 'Die stelde zich erg constructief op', zegt Altement. Vanuit België wil de fintechspeler naar andere Europese landen trekken.

De onderneming zal later deze maand haar eerste product tonen op de financiële beurs Finance Avenue in Brussel. Het gaat om een app voor het beheer van persoonlijke financiële producten die voor het grote publiek bestemd is. Polybius wil daar, tegen een vergoeding, beleggingsadvies aan koppelen. Niet als bank, maar als bemiddelaar die een selectie van bestaande fondsen aanbiedt, aangepast aan de voorkeuren die de belegger aangeeft. Het bedrijf denkt ook aan een betaaldienst.

Polybius hoopt in 14 maanden tijd 100.000 klanten aan te trekken.

 

 

 

 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud