Belgen kopen meer via smartphone en tablet

©RV DOC

Het aantal betalingen via mobiele toestellen is afgelopen jaar, en vooral tijdens de kerstperiode, fors gestegen, zo stelde onlinebetaalspecialist Ogone vast. Het merendeel van de e-commerce-transacties via het platform van Ogone verliep evenwel nog altijd via een traditionele computer.

Mobiele betalingen vertegenwoordigden 13,5 procent van alle e-commerce-transacties via het Ogone-platform in december 2013. De transacties via tablets verdubbelden sinds december 2012 tot 9 procent van het totale aantal transacties in december 2013. Bij smartphones steeg het aantal transacties met 50 procent tot 4,5 procent van het totaal. In België hadden tablets een aandeel van 7 procent, smartphones haalden 3 procent.

Die stijging schrijft Michaël Van Gijseghem, Country Manager België bij Ogone, toe aan de grote populariteit van smartphones en tablets. 'Meer en meer mensen hebben een tablet. Ook trekken de webshops de mobiele kaart en maken een mobiele website of een applicatie', klinkt het.

In België geeft hij het voorbeeld van de NMBS-applicatie, waarop sinds vorig jaar tickets aangekocht kunnen worden. Ook biedt de Egyptische luchtvaartmaatschappij EgyptAir de mogelijkheid om mobiel vliegtuigtickets aan te schaffen. Van Gijseghem verwacht dat die trend zich in 2014 versneld zal doorzetten.

Tijdens de afgelopen kerstperiode zag Ogone het aantal transacties globaal toenemen met 37 procent in vergelijking met dezelfde periode in 2012. 'De e-commerce groeit door het stijgende vertrouwen erin bij de consumenten', aldus nog Van Gijseghem. 'Dat is dan weer gelinkt aan het grotere aantal webshops, vooral dan webshops die kwaliteitsvolle producten maar ook een heel goede dienstverlening bieden.' Voorts zijn de leveringstijden en -mogelijkheden aantrekkelijker geworden.

Ogone heeft in België naar eigen zeggen een marktaandeel van ongeveer een 85 procent wat betreft webshops.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud