Advertentie

Beursgang betaalspecialist Nexi bezwijkt onder verwachtingen

Het Milanese hoofdkantoor van de betaalspecialist Nexi.

Het Italiaanse Nexi kan de hype rond betaaldiensten niet verzilveren en valt terug bij zijn beursintroductie.

Nexi, goed voor de grootste Europese beursintroductie (IPO) sinds het jaarbegin, verliest op de eerste handelsdag ruim 5 procent op de beurs van Milaan. 

Het tegenvallende beursdebuut is volgens sommige specialisten te wijten aan een foute prijszetting. 'Een goed bedrijf tegen een verkeerde prijs, dat laatste vanuit de verwachting dat de zeldzaamheid de beleggersvraag zou boosten', reageerde een vermogensbeheerder tegenover het nieuwsbureau Bloomberg.

Onstilbaar

De vraag naar betaalspecialisten leek onstilbaar na het recente beurssucces van spelers als het Nederlandse Adyen en het Arabische Network International, dat eerder deze maand een gesmaakt debuut kende op de London Stock Exchange.

Aanbieders van betaaloplossingen genieten van de snelle opmars van e-commerce en elektronisch betalen. Zij zijn typisch op de achtergrond actief, waar ze allerhande betaaltransacties faciliteren.

Kapitaalverhoging

Nexi, Italiës grootste betaalspecialist, verkocht bij zijn IPO voor 2 miljard euro bestaande en nieuwe aandelen, met een kapitaalverhoging van 700 miljoen euro. Iets meer dan 35 procent van de aandelen is genoteerd. Het bedrijf boekte vorig jaar 20 miljoen euro nettowinst.

Ook dinsdag bevestigde een andere betaalspecialist - Finablr, net als Network uit de Verenigde Arabische Emiraten - dat het waarschijnlijk in mei naar de Londense beurs trekt.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud