Advertentie

Bitcoin breekt nieuw record

De virtuele munt doet het de afgelopen jaren steeds beter, mede dankzij de politieke en economische onzekerheid. ©REUTERS

De virtuele munt bitcoin is nu meer dan 2.100 dollar waard (een kleine 1.900 euro). Dat is een verdubbeling sinds twee maand geleden.

Dit weekend overschreed bitcoin nog de grens van 2.000 dollar per bitcoin. Daar komt nu meer dan 100 dollar bovenop, tot een schommelend bedrag tussen de 2.100 en 2.200 dollar. Daarmee is het ietwat risicovollere bitcoin interessanter geworden dan goud voor investeerders.

Populariteit

Door de politieke en economische onzekerheid groeit de populariteit van de munt. Volgens de nieuwszender CNBC zijn bitcoins van zeven jaar geleden nu 729.000 keer meer waard. Nu zouden er zo'n 350.000 transacties per dag mee gebeuren. Het merendeel door de Chinezen.

In Japan is de munt in maart zelfs erkend als officieel betaalmiddel en is er vanaf deze zomer geen btw meer op virtuele munten. Klanten bij de Japanse luchtvaartmaatschappij Peach Aviation kunnen bitcoins gebruiken om tickets te betalen.

Het zijn niet enkel gouden tijden voor bitcoin. Ook andere virtuele munten zoals ether en ripple doen het goed.

Anonieme criminaliteit

Omdat bitcoin onafhankelijk van staten en banken wordt verhandeld, blijven gebruikers vaak anoniem. Daarom is de munt vaak in trek bij criminelen. Bij de ransomwarehack onlangs, blokkeerden hackers duizenden computers, die pas vrijgegeven werden na een betaling met bitcoin.

De regering kondigde onlangs een nieuwe maatregel goed waarbij virtuele munten meer gecontroleerd worden. Die beslissing kwam er om de strijd tegen het terrorisme een duw in de rug te geven.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud