Advertentie

Bitcoin sloopt kaap van 2000 dollar

©REUTERS

De virtuele munt bitcoin is voor het eerst meer dan tweeduizend dollar waard, of omgerekend zo'n 1785 euro. Dat blijkt uit de koersgegevens op online ruilmarkten voor digitale valuta.

In 2013 brak de bitcoin voor het eerst door de grens van duizend dollar. Door verschillende oorzaken werd de munt vervolgens minder waard. De bitcoin werd begin dit jaar echter weer verhandeld voor zo'n duizend dollar, omdat de munt een gewild beleggingsobject werd vanwege de politieke en economische onzekerheid in de wereld.

Sinds begin dit jaar is de koers van de bitcoin nog eens verdubbeld. ©coinmarketcap.com

De koers van de bitcoin is erg volatiel. Waardeverschillen van enkele tientallen dollar  op een dag zijn niet ongebruikelijk.

De koers kreeg de laatste tijd een flinke oppepper doordat steeds meer nationale overheden de bitcoin als wettelijk betaalmiddel erkennen. Dat is onlangs bijvoorbeeld gebeurd in Japan. 

Het elektronische betaalmiddel bestaat sinds 2009 en is niet onomstreden. De bitcoin kan namelijk ook worden gebruikt door criminelen, omdat er anoniem mee kan worden gehandeld. Mensen die het slachtoffer werden van het WannaCry-gijzelvirus, kregen van de criminelen de vraag om het losgeld in bitcoin te storten.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud