Bod van 4,7 miljard euro in de maak op Azië-tak ING

Jan Hommen, de CEO van ING (foto Bloomberg)

De Aziatische verzekeraar AIA Group overweegt 6 miljard dollar te bieden op de Aziatische verzekeringsactiviteiten van ING. Sinds vrijdag is duidelijk dat ING niet langer overweegt die poot naar de beurs te brengen, gezien de onzekere economische vooruitzichten.

AIA, Azië's derde verzekeraar, bereidt een bod voor van zowat 6 miljard dollar (4,7 miljard euro) op de Aziatische verzekeringsactiviteiten van ING. AIA, het kroonjuweel uit de groep AIG die uit de bankencrisis moest worden gered, heeft vier banken uitgenodigd zich kandidaat te stellen als begeleidende bank. Dat meldden twee bronnen die dicht bij het dossier staan, aan het persagentschap Reuters.

ING staat met zijn verzekeringsactiviteiten vooral sterk in Zuid-Korea en Japan. Er wordt verwacht dat er nog meer kandidaat-overnemers komen, en dat daarbij combinaties van bieders opduiken, die later de ING-activiteiten in zeven Aziatische landen onderling verdelen.

Afgelopen vrijdag pas werd bekend dat ING afziet van een beursgang voor zijn Aziatische tak. Jan Hommen, de topman van de Nederlandse bankgoep, haalde daarvoor de onzekere economische vooruitzichten aan als reden. De bankgroep denkt meer geld te kunnen rapen bij een aparte verkoop van de Aziatische vleugel.

Als compensatie voor de staatssteun die het ontving, moet ING zich ontdoen van zijn verzekerings- en vermogensbeheeractiviteiten. Een dubbele beursgang van de verzekeringstak in de VS en de Europese en Aziatische verzekeringsactiviteiten moest het sluitstuk worden van het transformatieproces. Waarnemers reageerden dat het verlaten van dat spoor een verstandige keuze is. ING benadrukte dat een beursgang nog steeds mogelijk is voor zijn Europese verzekeringstak, en dat ook aan de beursplannen voor de Amerikaanse pendant niet wordt getornd.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud