Advertentie

Brits HSBC wil duizend jobs naar Parijs verhuizen

De Britse HSBC-bank bereidt zich voor op de Brexit. ©REUTERS

De bankgroep wil 1.000 banen naar Frankijk verplaatsen nu het VK resoluut uit de Europese interne markt stapt.

De grote financiële huizen uit de Londense City hinten er al een tijd op dat ze op zijn minst een deel van hun diensten naar het continent verplaatsen, als de Britten voor een 'harde brexit' zouden kiezen. Nu de Britse premier Theresa May maandag liet verstaan dat ze effectief voor zo'n scenario gaat, voegt HSBC de daad bij het woord. 

Crédit Commercial de France

Tijdens het Wereld Economisch Forum in het Zwitserse Davos verklaarde HSBC-topman Stuart Gulliver dat hij wellicht een duizendtal jobs zal verhuizen van Londen naar Parijs. De keuze voor de Franse hoofdstad ligt voor de hand, laat hij uitschijnen. 'In 2002 namen we in Frankrijk Crédit Commercial de France over', klinkt het. 'We hebben dus al een universele bank in het land die alle mogelijke diensten aanbiedt.'

Lobbywerk

Gulliver zal zeker niet de laatste Britse bankier zijn die een verhuizing, al dan niet gedeeltelijk, naar het Europese vasteland aankondigt. Sinds de Britten in de lente van vorig jaar beslisten uit de EU te stappen, zijn zowat alle grote steden op het continent aan het lobbyen om Britse bankiers en verzekeraars naar hier te lokken. Begin dit jaar voerde Parijs de strijd om de Britse bankiers zelfs nog wat op.  

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud