Britse geldtransferdienst Ebury vestigt hoofdzetel in Brussel

Kris Mercelis is de country manager voor België van het Britse fintechbedrijf Ebury.

Ebury, een Brits fintechbedrijf dat zich vooral toelegt op geldtransferdiensten, kiest voor Brussel als zijn Europese hoofdkwartier. Die keuze kan dit jaar al tien extra jobs opleveren.

Ebury had al twee jaar geleden zijn komst naar Brussel aangekondigd, maar die keuze is nu definitief. Het Britse fintechbedrijf specialiseert zich in valutahandel en in internationale betalingen en focust vooral op kleine en middelgrote bedrijven. Alleen al in België voerde Ebury vorig jaar voor 1 miljard euro aan transacties uit.

Brussel heeft door de brexit vooral banken en verzekeraars kunnen aantrekken.

Ebury had sinds 2017 al een vestiging in Brussel. Die krijgt een 'upgrade' naar Europees hoofdkwartier. Vanuit Brussel zullen de twaalf Europese vestigingen van Ebury worden geleid. Londen blijft de belangrijkste uitvalsbasis van de moedergroep. De keuze voor Brussel als Europese hoofdzetel levert extra jobs op. Ebury telt nu 25 werknemers. Eind dit jaar zouden dat er 35 zijn.

Santander

De groep, die in 2009 ontstond, heeft sinds kort een belangrijke financiële speler als hoofdaandeelhouder. De Spaanse bankreus Santander betaalde eind vorig jaar 400 miljoen euro voor een belang van 50,1 procent.

De aankondiging van Ebury zet nog eens in de verf dat Brussel door de brexit vooral banken en verzekeraars heeft kunnen aantrekken. Onder meer de verzekeringsmarkt Lloyd's, de geldtransferdiensten MoneyGram en Transferwise en de effectenbewaarder Euroclear kondigden de voorbije jaren aan dat ze hun Europese hoofdkwartier in onze hoofdstad vestigden.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud