Advertentie

Britse verzekeringsmakelaar Howden landt in België

Grote makelaars zoals Howden helpen onder andere bedrijven in de zeevaart aan een geschikte verzekeraar. ©SISKA VANDECASTEELE

De onafhankelijke Britse verzekeringsmakelaar Howden wil ook in ons land inspelen op de consolidatie die aan de gang is in de branche.

Howden maakt deel uit van de Britse verzekeringsgroep Hyperion, die wereldwijd in 90 landen actief is en 15.000 werknemers teltt. De makelaar richt zich vooral op grote ondernemingen in de meest uiteenlopende sectoren: van zeevaart over vastgoed tot farma en biotech. 

Dat de groep, die in België van start zal gaan met een tiental werknemers, uitgerekend nu naar ons land komt, is niet toevallig. Onder verzekeringsmakelaars is al een tijdje een consolidatiebeweging aan de gang en de verwachting is dat die nog een poos aanhoudt. Eerder dit jaar kon het Britse AON - bij het grote publiek vooral bekend als vroegere sponsor van voetbalploeg Manchester United - nog zijn sectorgenoot Willis Towers Watson overnemen. Daardoor overklaste AON de marktleider Marsh, die kort daarvoor het Britse JLT had overgenomen. 

Als gevolg daarvan blijven in ons land nog maar twee internationale verzekeringsmakelaars over. Bij klanten is de nood aan een alternatief dan ook groot, zegt Herman Kerremans in een persbericht. Kerremans leidt de Belgische activiteiten van Howden. Howden zal zich in ons land niet alleen toeleggen op grote ondernemingen maar ook op kmo's die in een specifieke niche actief zijn. Tegelijk wil Howden op zoek gaan naar opportuniteiten en sluit de groep niet uit kleinere makelaarsbedrijven in ons land over te nemen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud