Advertentie

Brussel haalt nieuwe brexittrofeeën binnen

©Jerry De Brie

Nu een hard brexit dichterbij komt, kiezen ook de geldtransferdiensten Worldremit en Prepay Solutions ervoor een kantoor te openen in Brussel.

De Belgische Nationale Bank kende beide bedrijven onlangs een vergunning toe om actief te worden in ons land, leert een persbericht.

Worldremit werd negen jaar geleden opgericht door Ismail Ahmed, een ondernemer uit Somaliland, en richt zich voornamelijk op migranten die geld willen overmaken naar vrienden en familie in hun thuisland. Prepay Solutions is een dochter van de maaltijdchequereus Edenred en is gespecialiseerd in prepaidkaarten. 

34
Betaalinstellingen
In totaal zijn nu 34 bedrijven door de Nationale Bank vergund als betaalinstellingen en aanbieder van betaaldiensten.

De komst van Worldremit en Prepay Solutions zet nog eens in de verf dat België op korte tijd is uitgegroeid tot de favoriete hub voor Britse geldtransferdiensten die door de nakende brexit een stek zoeken op het Europese vasteland. Eerder dit jaar had ook al de populaire sectorgenoot Transferwise de sprong over het Kanaal gewaagd. In 2017 openden de geldtransferdiensten Moneygram en eBury al een kantoor in België.

Davy Kestens

Ook de nieuwe Europese richtlijn PSD2, die banken verplicht derde partijen toegang te geven tot hun betaalrekeningen, leidt tot de komst van nieuwe spelers in de betaalbusiness. Onlangs nog kende de Nationale Bank een licentie als betaalinstelling toe aan BammBamm, de vennootschap achter Spencer, de app voor budgetbeheer die techondernemer Davy Kestens uitbouwt. 

Ook BNP Paribas Fortis-dochter Let's Didid, Accountable en het betaalplatform Isabel kregen een vergunning. Drie andere bedrijven die al een vergunning op zak hadden - Paynext, Worldline, Ibanfirst - kregen dan weer de toelating om hun diensten uit te breiden, meldt de Nationale Bank. 

In totaal zijn nu 34 bedrijven vergund als betaalinstelling, terwijl dat er vijf jaar terug nog maar 21 waren. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud