Buffett aast op verzekeringstak RBS

Warren Buffett.

Berkshire Hathaway, de holding van de Amerikaanse investeerder Warren Buffett, heeft haar oog laten vallen op Direct Line, de verzekeringstak van de Britse bank Royal Bank of Scotland (RBS).

De Britse zondagskrant The Sunday Times berichtte zondag over de interesse van Berkshire Hathaway in Direct Line. Volgens de krant is de holding van Buffett evenwel niet de enige die haar oog liet vallen op de verzekeringstak van RBS.

Ook de Amerikaanse verzekeraar Allstate zou azen op Direct Line. RBS moet Direct Line tegen 2013 van de hand doen van de Europese mededingingsautoriteiten.

Raadgevers

De woordvoerder van RBS bevestigde dat de bank een ploeg raadgevers aangesteld heeft om de verkoop van Direct Line te begeleiden. Maar de identiteit van de geïnteresseerde kopers wilde hij niet prijsgeven.

RBS was aanvankelijk van plan Direct Line naar de beurs te brengen maar nadat de verzekeringstak in het eerste half jaar van 2010 een verlies leed van 231 miljoen pond, zag de bank volgens The Sunday Times van die plannen af.

Belastingbetaler

Royal Bank of Scotland is sinds de financiële crisis voor 83 procent in handen van de Britse belastingbetaler. In mei kondigde de groep aan dat ze 2.000 mensen ging ontslaan in de verzekeringstak.

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud