Buffett gaat door tot z'n honderdste

Warren Buffett wordt vandaag tachtig, maar de legendarische belegger denkt nog niet aan ophouden: 'Ik ga door tot ik honderd ben', verklaarde Buffett aan The Wall Street Journal, 'maar dan zal ik wel outside the box moeten gaan denken.' Ook zijn omgeving houdt krampachtig het beeld op dat Buffett maar kan blijven doorgaan: 'Hij wordt beter met de jaren', klinkt het.

Het was een moeilijk jaar voor het 'Orakel van Omaha'. Buffett kwam in een storm van kritiek terecht omwille van zijn steun voor zakenbank Goldman Sachs, waarin hij een belang heeft, en de kredietratingbureau's. Buffett heeft met Moody's één daarvan in portefeuille. Daartegenover stond Buffetts inzet voor het goede doel: hij schonk de helft van zijn fortuin aan de 'Bill and Melinda Gates Foundation', en overhaalde veertig andere miljardairs hetzelfde te doen.

Zelf denkt Buffett nog niet aan ophouden, maar de buitenwereld kijkt met argusogen naar de opvolgingskwestie. De waarde van een aandeel Berkshire Hathaway wordt immers nauw verbonden aan de figuur van Buffett.

Het lijkt een uitgemaakte zaak dat David Sokol, momenteel aan het hoofd van de Berkshire-afdeling MidAmerican Energy Holdings, Buffetts functie als voorzitter overneemt. Daarnaast zou er een team van beheerders worden gezocht die de portefeuille van zo'n 55 miljard dollar in handen krijgen. Een naam die circuleert is die van Li Lu, een hefboomfondsbeheerder die Buffett destijds een slag hielp slaan met de Chinese batterij- en autoproducent BYD. Charlie Munger, Buffett’s rechterhand, noemde Li Lu onlangs de beste kandidaat voor de functie.

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud