Buffett pakt 2 miljard op asbestrisico's CNA

Warren Buffett. ©Bloomberg

De Amerikaanse superbelegger Warren Buffett neemt de asbestrisico's en de risico's op milieuverontreiniging van de Amerikaanse verzekeraar CNA over. Hij krijgt daar een commissie van 2 miljard dollar (1,55 miljard euro) voor.

Berkshire Hathaway, het vehikel van Buffett, wordt via de deal verantwoordelijk voor de behandeling van mogelijke claims rond asbest en milieuverontreiniging die in de portefeuille van CNA zaten.

CNA kan dankzij de transactie met Buffett 'een significante bron van onzekerheid' van zich afschudden, aldus topman Thomas Motamed.

Het opnemen van asbestrisico's is niet nieuw voor Buffett. In 2006 nam zijn holding Berkshire Hathaway de controle over van Equitas, een dochter van de verzekeringsmarkt Lloyds of London. Die was opgericht om de schokken van mogelijke verzekeringsclaims rond asbest en milieuverontreiniging voor de 'Names' (gefortuneerde particulieren die met hun vermogen instaan voor mogelijke verliezen van Lloyd's, red.) op te vangen. Voor het opnemen van die risico's kreeg Berkshire toen ongeveer 7 miljard dollar.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud