Advertentie

CEO Allianz België aan de kant geschoven

Kathleen Van den Eynde vervangt Wilfried Neven als CEO van Allianz België.

Kathleen Van den Eynde vervangt Wilfried Neven bij de Belgische tak van de Duitse verzekeringsreus. Dat raakte maandag op een bijzondere ondernemingsraad bekend.

De werknemers van Allianz België vernamen maandag, tijdens een bijzondere ondernemingsraad, het vertrek van CEO Wilfried Neven. Hij wordt onmiddellijk vervangen door Kathleen Van den Eynde, die zal rapporteren aan Anthony Bradshaw, verantwoordelijk voor de Benelux. Ze zal haar nieuwe functie van CEO (onder voorbehoud van goedkeuring, staat op de bedrijfswebsite) combineren met haar huidige takenpakket als CIO Technical Life & Health, meldt onze zusterkrant L'Echo. 

Over het vertrek van Neven houdt Allianz België het op een 'onderling akkoord'. Maar de sociale spanningen bij de Belgische tak van de Duitse verzekeringsreus lopen al maanden op. Vorige week kondigde Neven aan dat er de komende drie jaar 75 banen verdwijnen in België. Dat zette kwaad bloed bij de vakbonden, omdat die steen en been klagen over de hoge werkdruk en een tekort aan personeel.

Tekort aan personeel

'Een grote herstructurering is dit niet', suste Neven vorige week, verwijzend naar de lage rente, de strengere regelgeving en de digitalisering die het de verzekeringsbranche steeds moeilijker maken. Maar volgens de bonden zitten veel afdelingen met achterstanden en sputtert de dienstverlening aan makelaars en klanten.

Het is de vraag of door de wissel van de macht de sociale rust zal terugkeren. Na de aanstelling van Van den Eynde annuleerden de vakbonden een actiedag die voor dinsdag gepland was. Ze zijn opgetogen met haar beslissing om tijdelijk acht nieuwe medewerkers aan te werven om de diensten die moeilijkheden hebben te ondersteunen. Van den Eynde kondigde ook aan een provisie te voorzien van zo'n 12 miljoen euro voor de 75 banen die verdwijnen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud